6 романтични фрази, които вредят на връзката

„Ти си много по-добър/ добра от бившите ми.“
11 яну 2020 23:00, Михаела Лазарова
17
6 романтични фрази, които вредят на връзката
Снимка: Istock

„Искам да прекарвам свободното си време с теб.“

Звучи романтично, но и токсично и обсебващо. Това е една романтична фраза, която искаме да чуем от половинката си. Но тя трябва да бъде поставена в граници. Всеки има нужда от своето време за себе си и лично пространство. Романтичните фрази са хубаво нещо и всяка връзка се нуждае от тях, но е важно какво намерение се крие зад думите. Вижте няколко, които могат да навредят на връзката ви.

„Без теб не бих бил/а това, което съм.“

Това говори за сериозен проблем със зависимостта от партньора, вашата към него или обратното. Това означава, че единият от вас разчита твърде много на другия, повече, отколкото трябва и че сте неспособни да функционирате без него. Това може да прозвучи доста плашещо за другия или пък той може да се възползва от ситуацията и да започне да манипулира.

„Ти си единственото нещо в живота ми, което ме прави истински щастлив/а.“

Тази романтична фраза също е голям знак за взаимна зависимост, показваща, че другият не може да намери щастието в себе си. Щастието започва в нас самите. Ако не успеем да го създадем, не можем да очакваме никой друг да добави цвят в живота ни или пък да добавим положителни емоции в любовната си връзка.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Уви преди 4 години
До Много вредна фраза!Така е, тази фраза действа като студен душ и на уж много наивното момиче, и науж силно влюбеният мъж използвач.Усетят ли, че вече няма гювеч, дим да ги няма! А будалата, който(която) дотогавае бил(а) щедър платец, остава да зяпа с отворена уста и да се чуди какво става?
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако партньорът ви се дразни от такива фрази, единственото правилно нещо, което можете да направите е да го зарежете и забравите колкото може по-скоро.
9
4
 
15
 
! Отговори
Много вредна фраза! преди 4 години
Свърших кинтите.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опитите в Турция няма да спрат никога!
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Анализ от страничен наблюдател на двойки, съдържанието които чува участник в двойката и страничния наблюдател е различно и това е нормално. Изпращащия съдържание го изпраща не на страничния наблюдател. И това е малко объркваща комуникация за страничния наблюдател.
6
12
 
10
 
! Отговори
Любовта е мит.... преди 4 години
Любовта в реалния свят НЕ съществува! Какво ни залъгват в тъ,пите романтични или драматични филми... Да видим малко за каква "романтика става на въпрос" Титаник - оная английска кифла се влюбва в ония въшкар Джак... В реалния свят това никога не можеше да се случи, даже нямаше и да го погледне, а щеше да си стои при мъжа си, ония богат ***... В Тетрадката, да бе ще се бъхтя да строя къща на някаква грозна пръд,ла, а тя да се чуди да идва или не и да си чеше миризливата кайсия някъде...
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може би някои завижда на някого
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Любовта $ за балъциПовечето мъже също се купуват, за съжаление. Останалите пък се лъжат по-често от жените, много по-лесни са за "омотаване", ако попаднат на хитруша. Жените са по-предпазливи и е по-трудно да ги залъжеш с обещания или чрез имитиране на чувства.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3Откакто попитахме Минко кога ще честваме 48-я му рожден ден, той не отговори и се покри. Оттогава не е писал тук.
2
4
 
12
 
! Отговори
:))) преди 4 години
Той се провиква възторжено:- Правиш това почти като мама!После се чуди защо на милото изведнъж му се е развалило настроението.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ме обичаш ("ще направиш каквото ти казвам" или "няма да правиш така") - това е израз, който много майки много често употребяват, когато манипулират малко дете.